Pihasuunnitelmat julki

Vihdoinkin sain aikaiseksi muokata pihasuunnitelmat julkaistavaan muotoon. Pihasuunnitelman olen tehnyt siis täysin itse ja se muuttuu koko ajan.  Viimeisin muutos tuli eilen, kun kävimme Bauhausissa ja nappasin mukaani mielenkiintoisen näköiset pari pensasta alennuksesta. :)

Pihan istutusten suunnittelussa päällimmäisenä lähtökohtana on helppohoitoisuus. Tänä vuonna teemme vain muutamia istutuksia – pihaa on kiva suunnitella ja rakentaa pikku hiljaa. Ja toisaalta mahdollisimmen suurelle pelinurmikolle on juuri nyt kaikkein eniten käyttöä. Tässä suunnitelman pääkohdat:

  • Kohopenkit: Suurin osa tällä hetkellä suunnitelluista istutusryhmistä tehdään kohopenkkeihin, joissa penkin reuna tehdään kahdesta harmaaksi maalatusta kestopuulaudasta. Kohopenkin reunasta nurmikon siistiminen on helpompaa ja kasvitkin pääsevät paremmin näkyville hieman kohotetusta istutuspaikasta.
  • Aita: Tontti rajataan kahdelta sivulta kartiotuija-aidalla. Tällä hetkellä tuijataimia näyttää olevan sen verran huonosti saatavilla, että aitojen istutus taitaa jäädä ensi keväälle.
  • Kiveys: Lakan Betonin Citylaatta, musta, mitat 238 x 238 x 60.
  • Hyötypuutarha: Tontin kaakkoisnurkkaan tulee hyötypuutarhaosuus. Kekkilän Vihervaja Into sisältää sopivan pienen kasvihuoneen, ja vajan vierelle tulee marjapensaita, omenapuu ja myöhemmässä vaiheessa myös pensasmustikoita, vadelmaa ja kohopenkkiin kasvimaa.
  • Silmäniloa: Olohuoneen ikkunan alle halusin jonkinlaisen kivan istutusryhmän, niinpä tähän tulee kivikkoperenna, johon jonkinlainen rykelmä kivikkokasveja ja tontilta kaivettuja kiviä. Näiden viereen istutamme riippajalavan, joka kasvaessaan antaa kivasti varjoa sekä terassille että olohuoneeseen.
  • Siirtonurmi: Jotta pääsemme nauttimaan pihasta vielä tänä kesänä, päätimme tilata koko pihan nurmen siirtonurmena. Sen asennus koittaa joskus parin viikon sisällä, laitan lisää kuvia myöhemmin.

pihasuunnitelma

Tässä vielä kuvia pihalle valituista tuotteista: kiveys (kuvassa betoninharmaa, meille tulee musta, joka on hyvin tummanharmaa), pihavalaisimet ja pihavaja.

pihatuotteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s