Juhannusurakka: sokkelit ja maalaus

Uskomatonta, että juhannusvapaita on ollut vain kolme päivää. Niin paljon on tullut tehtyä, että aika tuntuu pidemmältä. Juhannusaattona pinnoitettiin sokkeli ja tänään sunnuntaina maalattiin taloa ensimmäisen kerroksen korkeudelta.

Sokkelinpinnoitus onnistui loistavasti, vaikka ensikertalaisia olimmekin. Pinnoituksessa käytimme Teknoksen Siloksan-sokkelipinnoitetta, joka levitetään ensin teräslastalla ja hierretään heti perään muovihiertimellä röpelöiseksi. Olimme varautuneet paljon hankalampaan urakkaan, mutta pinnoitus sujui kuin leikki.

sokkelinpinnoitus1

Tässä betonisokkeli ennen pinnoitteen laittamista.

Ja näin upea sokkelista tuli pinnoitteen jälkeen.

Ja näin upea sokkelista tuli pinnoitteen jälkeen.

Talonmaalaus alkoi täydellisessä säässä: oli lämmintä, mutta pilvistä. Aurinko alkoi paistaa sopivasti vasta iltapäivällä, jolloin se ei enää vaikuttanut talon pitkän sivun maalaamiseen.

talonmaalaus1

Maalatun rajan erottaa helposti. Kyllä tulee häikäisevän valkoinen talo, vaikka maali onkin sävyltään ihan tavallinen listavalkoinen.

Ikkunoiden smyygilautoja emme halunneet alkaa irrotella maalauksen ajaksi ja teippaaminenkaan ei innostanut. Niinpä kekseliäs keksii: kun leikkaa muovisesta kuminauhakansiosta kannen irti, saa siitä näppärän, siirrettävän suojan smyygilaudan ja seinäpaneelin väliin. Tämän avulla valkoisen maalin sai siististi rajattua.

Apuväline ikkunoiden smyygilautojen viereen.

DIY-apuväline ikkunoiden smyygilautojen viereen.

9 ajatusta artikkelista “Juhannusurakka: sokkelit ja maalaus

 1. Teea

  Hei! Upealta näyttää, sekä sokkeli että talon väritys! Paljastatko valkoisen sävynne koodin? Itsellä on valkoisen ulkovärin etsintä käynnissä…

  Vastaa
  1. MariKe / Talo KeKo Kirjoittaja

   Meillä oli siis se tilanne, että otimme talotehtaan elementtitoimituksessa valkoisen paneelin pohjamaalattuna ja kertaalleen pintamaalattuna. Väriksi hyväksyimme talotehtaan käyttämän vakiovärin, joka sitten paljastui kaikkein tavallisimmaksi valkoiseksi eli puusepänvalkoiseksi/listavalkoiseksi. Värin virallinen koodi on NCS0502-Y. Maalina meillä on Teknoksen Nordica Eko.

   Listavalkoisessa on mukana aavistus keltaista pigmenttiä, mutta sitä ei kyllä mitenkään huomaa, vaan maali näyttää täysin kirkkaan valkoiselta. Se hyvä puoli tässä sävyssä on, että meillä on teknisen tilan ja varaston ovet valkoisia ja niissä väri ihan standardi eli käytännössä listavalkoinen. Ovien ja seinän sävyt ovat nyt täysin yhtenevät.

   Vastaa
 2. Mervi

  Hei, löysin juuri blogisi ja selailin sitä pitkään. Teille on rakentunut aivan super ihana koti!

  Vastaa
  1. MariKe / Talo KeKo Kirjoittaja

   Voi kiitos, Mervi! Minä olen seurannut teidän blogianne jo pitkään ja tykkään tosi paljon vuorostaan teidän kodistanne. Huomasin juuri, että teillä on maalausurakka käynnissä. Me saatiin viime viikolla kaikki ulkopuolen maalaukset loppuun, joten urakka on tuoreessa muistissa. Paljon tsemppiä sinne! :)

   MariKe

   Vastaa
 3. Tero Salmi

  Hei! Hieno talo teillä. Itse olen tuskaillut tuon sokkelin sävyn kanssa, mutta kun näin tämän blogin ja kuvat sokkelista, niin johan löytyi mieleinen sävy. Mikähän mahtaa olla tuon sokkelin virallinen värikoodi?.

  Vastaa
  1. MariKe Kirjoittaja

   Kiitos kommentista!

   Käyttämämme sokkelipinnoite on siis Teknos Siloksan. Ostimme pinnoitteen niin, että kävelimme paikalliseen Värisilmään ja pyysimme jotain vaaleanharmaata sävyä. Ja kun vaaleanharmaa löytyi valmiina, se napattiin. Ilman siis sen kummempaa värikartan tutkailua. :D Sävy on ihan tuurilla just täydellinen, mutta värikoodi ei ole ollut sen tarkemmin selvillä. Purkin päällä on koodi S3502-Y, joka näyttäisi googlailun perusteella olevan juuri meidän käyttämämme sävy. Jostain syystä tätä sävyä tai koodia ei kuitenkaan ole listattu Siloksanin värikartassa. Värikartta-sivulla (http://www.ac.teknos.fi/?pageid=H3520) olevassa yläkuvassa on kuitenkin mielestäni täysin sama sävy kuin meillä. Kannattaa kysellä tarkemmin rautakaupasta.

   Vastaa
 4. Tero Salmi

  Kiitoksia avusta! :D Lähdenkin tästä selkä kaarella kohti rautakauppaa. Hyvää kesän jatkoa!

  Vastaa
 5. Juha

  Moi. Mikä värikoodi tuo sokkelin sävy on? Aika samat sävyt talossa ja sokkeli laitamatta. Tuo on hyvä.

  Vastaa
  1. MariKe Kirjoittaja

   Katsopa tuosta pari kommenttia aiempaa, niin löydät tarkemman koodin. Me siis ostettiin valmis vaaleanharmaa sävy paikallisesta Värisilmästä sen tarkemmin koodeja kyselemättä. Osui kerralla nappiin. :)

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s