Elämää naakkojen kanssa

Viime viikkoina olemme joutuneet käymään aikamoista kädenvääntöä naakkojen kanssa. Seinän ja kattotuolien väliin tulevia lautoja ei ehditty asentaa ennen talvea, ja niinpä katon rajassa on selvästikin sopiva naakanmentävä aukko. Sinne puhallusvillojen päälle olisi varmaan tosi mukava rakentaa pesä, mutta me olemme olleet asiasta vähän eri mieltä. Mies on konttaillut yläpohjassa harva se ilta ja putsannut pois risuja. Olemme pitäneet meteliä ja koputelleet kattoa, radiokin ehti pauhata täysillä muutaman päivän. Mutta sinnikkäästi vieläkin yrittävät. Onneksi enää vain muutaman risun päivävauhdilla. :)

Mutta ei tässä vielä kaikki – yksi onneton naakka päätti kokeilla takan hormia ja päätyi 6 metriä alaspäin pellin päälle. Hormin sisähalkaisija on alle 20 cm, joten en tajua, miten naakan kokoinen lintu sinne ylipäätään mahtuu. Ihmettelimme, että mistä outo läpsytys ja rapina oikein kuuluu, kunnes tajusimme koputella hormia. Vedimme pellin auki ja lintu putosi hormissa alas asti. Onneksi meillä on hormi takkasydämen vieressä eli lintu ei pudonnut keskelle takkaa. Tarkastusluukkua raottaessamme se sieltä kirkkailla silmillään tuijotti. IIIIK!

Koska emme olleet varmoja, miten tuollaisen linnun kanssa pitäisi toimia ja onko lintu esim. loukkaantunut, päätimme soittaa paikalle palokunnan. Eipähän ainakaan tehtäisi eläinsuojelurikosta, koska naakka on rauhoitettu lintu. Palomiehet saivat taiteiltua linnun haaviin ja päästivät ulkona vapaaksi. Uskomatonta kyllä, lintu vaikutti olevan täysin kunnossa. Toivon mukaan ei enää toista kertaa eksy hormiimme, ennen kuin saamme kaikki hormit verkotettua.

Dohle_(Corvus_monedula)_d1

Naakka pesii useimmiten yhdyskunnissa ja tekee pesän rakennuksien ja puiden onkaloihin, piippuihin, ilmanvaihtoventtiileihin, palokärjen koloihin ja uuttuihin sekä suurireikäisiin pönttöihin. Kuvan ja tekstin lähde: fi.wikipedia.org/wiki/Naakka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s