Mikä vaatehuoneiden säilytysjärjestelmäksi?

Huh, enää kaksi viikkoa muuttoon ja koti valmistuu vauhdilla. Tällä viikolla saatiin sähköt ja valot kytkettyä ja putkimieskin on tehnyt melkein kaikki asennustyönsä. Kaikki parketit on asennettu ja enää vain eteisen laatoituksen saumoitus puuttuu. Ensi viikolla on vuorossa listoitukset ja alakerran ovien asennukset. Sitten alkaakin olla jo siivousta vaille valmista muuttoon. Jee!

Ihan kaikkea ei kuitenkaan ennen muuttoa ehditä saada valmiiksi. Yksi isommista on vaatehuoneiden säilytysjärjestelmän valinta.

Meillähän on kaikkiaan neljä erilaista vaatehuonetta – pari pienempää ja pari isompaa. Haluaisin löytää mahdollisimman joustavan systeemin, jotta hyllyjä olisi helppo muokata ja lisätä tarpeen mukaan.

Yksi varteenotettava vaihtoehto on kiskojärjestelmä kuten Elfa, Sovella tai Lundbergs. Näissä kaikissa etuna on, että hyllyt kiinnitetään riippukiskoihin, jotka roikkuvat ylhäälle kiinnitetystä kiskosta. Kiinteitä seinäkiinnityksiä ei siis tarvita. Elfa on näistä järjestelmistä kaikkein monipuolisin – ja kallein. Jostain syystä nämä eivät kuitenkaan miellyttää mun esteettistä silmää. :)

sailytysjarjestelma

Kuvat: Elfa, Sovella ja Lundbergs.

Toinen vaihtoehto voisi olla lattian ja katon väliin kiinnitettävä hyllyjärjestelmä, joita löytyy mm. Tank Indoorilta tai Ikealta. Tank Indoorin järjestelmä on upea, mutta hintaluokaltaan ihan eri luokassa kuin Ikean. Näistä voisin ottaa kyllä kumman tahansa, mutta silti epäilyttää, että ovatko nämä kaikkein monipuolisimmat meille. Tosin tuosta alimmasta kuvasta näkee, että Ikean Stolmen-järjestelmä voisi sopia hyvin myös muiden kuin vaatteiden säilytykseen.

Kuvat: Tank Indoor ja Ikea.

Kuvat: Tank Indoor ja Ikea.

Tässäpä siis sopivasti pohdintaa pakkaamisen lomassa… ;)

Mainokset

7 ajatusta artikkelista “Mikä vaatehuoneiden säilytysjärjestelmäksi?

  1. talokeko Kirjoittaja

   Meillä pienemmät vaatehuoneet työhuoneen ja lapsen makuuhuoneen yhteydessä ovat aika helpot, samaten eteisen vieressä oleva ulkoilu/harrastus yms. tarvikkeille tarkoitettu vaatehuone. Vanhempien makuuhuoneen vieressä oleva iso vaatehuone on tällä hetkellä suurin kysymysmerkki. Miten tilan saisi kaikkein tehokkaimmin käytettyä? Mutta eiköhän sekin ajan myötä ratkea. :)

   Vastaa
 1. Minna

  Elfan systeemi on ainakin kätevä juurikin sen vuoksi, että se on helposti muunneltavissa. Lisäksi Elfaa on tarjouksessa aina vähän väliä jossain jälleenmyyjillä eli kannattaa silloin täydennellä systeemiä. Meillä on jo vuoden asumisen aikana muutettu yhden vaatehuoneen sisuksia kaksi kertaa. Meillä on kaikkiaan kolme vaatehuonetta ja nyt on helppo siirrellä sisuksia vaatehuoneesta toiseen, jos tarvetta ilmenee. Lisäksi eteisen liukuovikaapistossa on myös Elfan korisysteemi. Ylimääräiseksi jäänyt koritorni palvelee ulkovarastossa. Elfa ainakin kestää, Ikeasta olen kuullut, että korit vääntyilee helposti. Mutta omaa kokemusta ei ole. Kauniita ne ihan on.

  Vastaa
  1. talokeko Kirjoittaja

   Elfaan mekin nyt päädyttiin juurikin samoista syistä. Muunneltavuus ja täydennettävyys ja sekin, ettei seinään tarvitse porailla muita kuin kantokiskot. :) Noita tarjouksia nyt sitten vain kyttäillään. :)

   Vastaa
 2. Paluuviite: Vaatehuoneet valmiina | Talo KeKo

 3. Sari

  Kodin Terrassa nyt heinäkuun loppuun Elfat -25% (ei valmiit järjestelmät). Minä päädyin eilen ulosvedettäviin platinan värisiin mesh-koreihin.. Ja kassalla meinasin kyllä lentää pyrstölleni ;)

  Vastaa
  1. MariKe Kirjoittaja

   Noita Elfa-tarjouksia on aina tasaisin väliajoin myös Kodin Ykkösessä. Edelleen ihmettelen minäkin, miten taivutetulle rautalangalle on noin hyvä brändi ja hinta oikein saatu luotua. Mutta kyllähän ne toimivia on, ei sitä voi kiistää. :)

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s