Saumaamista ja panelointeja

Aika kuluu kuin siivillä ja vielä on vaikka kuinka monta hommaa tekemättä. Välillä tuntuu hurjalta ajatella, että kuukauden päästä meidän pitäisi muuttaa – ehditäänköhän saada kaikki valmiiksi? Vaikka eikös se kuulu asiaan, että uuteen taloon muuttaessa listat on laittamatta ja muutama muukin viimeistely vielä puuttuu. :)

Yläkerran kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiat on saatu saumattua. Saumauslaastin pitäisi olla hyvin lähellä laatan väriä, mutta saumauksen kuivumisen jälkeen väri oli kyllä selvästi vaaleampi. Vaaleus taitaa kuitenkin olla laastipölyä, joka lähtee sitten pesussa pois. Sittenhän tuon näkee.

Yläkerran kylpyhuoneen lattia on saumattu.

Kodinhoitohuoneessa on samanlainen lattia kuin viereisessä kylpyhuoneessa.

Kodinhoitohuoneessa on samanlainen lattia kuin viereisessä kylpyhuoneessa.

Alakerran isojen laattojen saumaukset olen päässyt (joutunut) tekemään itse. Toistaiseksi saumattuina on vasta eteisen viereinen vaatehuone, wc ja keittiö. Saumaaminen ja varsinkin saumalaastin putsaaminen käy hyvästä kuntoliikunnasta. Tällaiselle tarkalle ihmiselle saumojen syynääminen on myös ihan sopivan kasvattavaa… nyt kun homman on joutunut tekemään itse, tietää, ketä syyttää epätasaisista saumoista.

Alakerran isot laatat on saumattu vasta vaatehuoneessa, wc:ssä ja keittiössä.

Alakerran isot laatat on saumattu vasta vaatehuoneessa, wc:ssä ja keittiössä.

Alakerran pesuhuoneen seinät olemme myös saumanneet itse. Niitä joudumme vähän korjailemaan jälkeenpäin, koska pesutiloissa oli niin kuuma ja kuiva ilma, että saumalaasti kuivui turhan nopeasti ja saumat jäivät osittain epätasaisiksi. Tai katsotaan nyt, jaksaako noita enää korjailla muuten kuin himmentämällä valaistusta. :)

Alakerran pesuhuoneessa saatiin seinät saumattua ja myös katon panelointi on valmiina.

Alakerran pesuhuoneessa on saatu seinät saumattua ja myös katon panelointi on valmiina.

Pesuhuoneen katto ja koko sauna on nyt myös paneloitu. Sekä seinässä että katossa paneelina on lämpöhaapa, STS-profiili (suora ja kapea rako), paneelin leveys 120 mm. Lämpöhaapa oli todella hyvä valinta – ihanan elävä puun sävy ja mikä tuoksu!

Saunan paneloinnit on valmiina. Lämpöhaapa on ihana!

Saunan paneloinnit on valmiina. Lämpöhaapa on ihana!

Seuraavaksi meidän pitäisi aloittaa kiintokalusteiden asennus – keittiössä vallitsee tällä hetkellä aikamoinen kaaos. Onneksi kaapit ja laatikostot tulivat valmiiksi kasattuina, joten ei muuta kuin sokkelijalat alle, kaapit ryhmään ja ovet kiinni. Tai no, ehkä siinä pari muutakin työvaihetta on.

Keittössä vallitsee varsinainen kaaos.

Keittiön kaapistot odottavat asentamista.

Niin, ja portaatkin asennettiin tänään! Kirjoitan niistä tarkemmin viikonloppuna, kun saan otettua kuvia valoisaan aikaan.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Saumaamista ja panelointeja

 1. Minna

  Ihana tuo saunan paneeliseinä. Siinä on kaunis järvimaisema saarineen ja auringonlaskuineen valmiina. Kiva kun kohta pääsetto oman saunan löylyihin

  Vastaa
  1. talokeko Kirjoittaja

   Sori Minna, kun unohdin vastata tähän aiemmin. Mutta ihanan maiseman sieltä todellakin bongasit. Tuo paneeli on niin kaunis ja ensimmäisiä löylyjä odotan jo kovasti. :)

   MariKe

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s