Valintoja ja vaihtoehtoja

Valintoja pitäisi tehdä, mutta vaihtoehtoja tuntuu olevan välillä ihan liikaa.

 • Parketti on vieläkin valitsematta. Se on selvää, että meille tulee leveä, lankkumainen lautaparketti. Puulaaduista olemme päätymässä tammen sijasta saarniin, mutta pintakäsittely on valitsematta. Otetaanko kevyt valkoöljykäsittely vai ihan pelkkä öljy? Kahta mallipalaa on odotettu tehtaalta jo 2 viikkoa – minne ihmeeseen ne ovat kadonneet?
 • Laataksi on valittu 30 x 60 cm kaunis, ruskeanharmaa, italialainen kuivapuristelaatta. Noin iso laatta ei kuitenkaan toimi niissä tiloissa, joissa on tavallinen lattiakaivo kallistuksineen. Tilalle pitää löytää pienempi koko, 10 x 10 cm. Saunaan otetaan ehkä tuo sama laatta pienempään kokoon leikattuna (saa tehtaalta erikseen tilattuna), mutta muualle mahdollisesti joku muu vastaavanlainen (mutta edullisempi).
 • Valaisimia on uudessa kodissa yhteensä 45 kpl ulkovalot mukaan lukien. Kaikkia kattovalaisimia ei ole tarkoituskaan hankkia nyt heti, mutta kiinteät valaisimet pitäisi olla valittuina ja asennettuina ennen muuttoa. Suurin osa sisäpuolen valaisimista on löydetty, mutta kodinhoitohuoneen seinävalaisin on vielä etsinnässä. Samaten teknisen tilan ja varaston kattovalot. Kaikki ulkovalotkin on vielä valitsematta. Huh!
 • Seinien ja katon maalin sävy on valittu, mutta minkä tehtaan ja mikä maali?
 • Vaatehuoneiden hyllyjärjestelmiäkin pitäisi vertailla. Samankaltaisia vaihtoehtoja on useilla valmistajilla, mutta mikäs niistä olisi meille paras.

Vaikka valintojen tekeminen tuntuukin välillä vaikealta, on se samalla myös todella palkitsevaa. :) Paras motivaattori on tietenkin se, kun valinnoissa ja suunnitelmissa onnistuu – ainakin takasta on tulossa juuri sellainen kuin toivoimme.

Takan pinta on nyt tasoitettu ja mustat, kiiltäväpintaiset laatat asennettu. Vielä puuttuvat laattojen saumaus ja lopullinen antiikkilaastipinta.

6 ajatusta artikkelista “Valintoja ja vaihtoehtoja

  1. talokeko Kirjoittaja

   Kiitos! :) Takkamme on paikalla muurattu kiertoilmatakka, jossa takkasydämenä M-designin Venus 850 D. Takan malli ja muoto on meidän itse suunnittelemamme – tai siis muualta löydetyt hyvät ideat on kopioitu ja vähän muokattu.:) Takasta voit lukea tarkemmin aiemmasta postauksestani.

   Vastaa
   1. Henna

    Kiitos tiedoista :) Rakennatte ilmeisesti pk seudulle? Kyselin tarjouksia samantyyppiselle takkaratkaisulle kyseisellä takkasydämmellä, ja arvokkailta tuntuvat hinnat. Asumme pohjois-suomessa, jossa samaisella firmalla oma toimipiste. Sydämmen hinta taisi olla 3500e paikkeilla, kokonaisuus asennettuna ~8200e. Onkohan näissä alueellisia eroja vai olenko itse budjetoinut alakanttiin? : /

   2. talokeko Kirjoittaja

    Ihan samaa hintaluokkaa (ellei jopa vähän kalliimpaa) on täällä pk-seudulla. :)

    Takkasydämen hinnat eivät varmaan vaihtele paljonkaan, mutta uskon, että kokonaishintaan vaikuttaa paljon muuraus- ja pinnoitustyötä tulee. Meilläkin on sen verran iso takka ja kaksikerroksisen talon todella korkea piippu, että kyllähän tuossa töitä riitti. Sikäli siis ymmärrän hinnan (työ kun on Suomessa aika kallista), vaikka kyllähän se huimalta tuntuu. Mutta kun juuri tällaisen takan halusi, niin ei voi kuin syyttää itseään. ;)

    Eräs tuttavaperhe hankki kiertoilmatakan sydämen erikseen, ja he muurauttivat takan halvemmalla duunarilla. Sillä tavoin voi säästää paljonkin. Onhan siinä tietenkin oma haasteensa löytää oikea tekijä, mutta kiertoilmatakan muuraaminen ei pitäisi olla mitenkään kovin vaativaa vähänkin muuraustöitä tehneelle.

 1. Henna

  Niin vähän arvelinkin että samoissa luvuissa pyöritään. Mietin itsekin tuota muurauksen teettämistä toisaalla, vähän vaan arveluttaa luotettavan muurarin löytyminen mutta onneksi tässä on vielä aikaa pähkäillä :) Kiitos kovasti vastauksistasi ja mukavia hetkiä takkatulen ääressä!

  Vastaa
  1. talokeko Kirjoittaja

   Kiitos ja kiva, jos oli edes vähän apua vastauksista. Takkatulista nautitaan toistaiseksi vain raksatunnelmissa, mutta toivon mukaan jo vuodenvaihteen jälkeen ihan sohvalla istuskellen uudessa kodissa. :)

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s