Saunan suunnittelua

Kävimme pari päivää sitten Suomen Tervaleppä Oy:ssä katsomassa saunan seinäpaneeleita ja laudelautoja. Yrityksellä ei ole varsinaista myymälää, vaan pieni esittelynurkkaus varastohallissaan Itä-Hakkilassa. Palvelu oli niin ensiluokkaista, että eipä siinä mitään erityisempiä esittelytiloja tarvitse ollakaan.

Valikoimissa oli tervaleppää ja lämpökäsiteltyä haapaa useana erilaisena paneelina ja lauteena. Seinän ja katon paneloinnin haluaisimme tervalepästä suorareunaisella STS-profiililla, mutta paneelin leveys on vielä valitsematta. Seinään voisi sopia leveä 12-senttinen paneeli. Entä kattoon? Sama kattopaneeli jatkuu myös pesuhuoneen puolelle ja siitä edelleen pukuhuoneeseen. Lisäksi yläkerran kylpyhuoneen katto paneloidaan samalla laudalla.

Laudepuuksi haluaisimme erikoisleveän (16 cm) laudelankun. Laude näyttäisi ihanan ilmavalta ja pelkistetyltä, kuten alla olevassa kuvassa. Vaikka materiaali onkin kalliimpaa kuin normaalit laudepuut, on lankkulauteen rakentaminen huomattavasti halvempaa, koska lauteille ei tarvitse tehdä erillisiä runkoja.

Kuva: Suomen Tervaleppä Oy

Yksi ajatus artikkelista “Saunan suunnittelua

  1. NunnuK.

    Leveä STS-profiili lämpöhaavasta on todella kaunis:) Samaa leveyttähän voi käyttää niin seinissä ja kuin katoissakin – näin saatte yhtenäisiä pintoja ja sama tuunelma jatkuu tilasta toiseen. Lämpöhaapasauna tuoksuu niiiiin hyvälle:) Hyviä valintoja!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s