Liukuovet seinän sisään

Yläkerran portaiden vieressä on käytävä, josta on käynti sekä kylpyhuoneeseen että kodinhoitohuoneeseen. Olemme alusta asti miettineet, että näihin olisi hyvä saada liukuovet, koska avonainen ovi tukkii helposti koko käytävän.

Yhtenä vaihtoehtona meillä oli asuntomessuilta napattu idea vaneripäällysteisestä, pinta-asennetusta liukuovesta (tarkemmin täällä). Lopulta päädyimme kuitenkin seinän sisään meneviin Liune Door -liukuoviin.

Kuva: Aulis Lundell

Muihin seinän sisään upotettaviin oviin verrattuna Liune-liukuovessa on se etu, että avonaisen oven saa kokonaan piiloon seinän sisälle. Piilossa oleva ovi vapautetaan pomppusalvalla. Itse ovi on vain 2 cm paksu mdf-levy, jonka umpimateriaalina pitäisi olla äänieristyskyvyltäänkin jopa parempi kuin normaali 4 cm paksu laakaovi. Toivomme todella, että ovi on käytännössä yhtä hyvä kuin kuvien ja esitteen perusteella voisi uskoa.

Liune door -rungot odottavat asentamista. Ovirungot asennetaan ensi viikolla ja ovet vasta, kun pinnat ovat valmiina.

Kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen lisäksi laitamme samanlaisen liukuoven myös makuuhuoneen ja vaatehuoneen väliin.

Mainokset

7 ajatusta artikkelista “Liukuovet seinän sisään

 1. Heli

  Hei! Ovatko Liune-ovet paikallaan? Kiinnostaisi kokemus. Se vaikuttaa näppärältä, mutta oven ohuus epäilyttää: tuntuukö löperöltä ja halvalta kun on niin ohut?

  Vastaa
  1. MariKe Kirjoittaja

   Hei,
   Liune-ovet ovat olleet erittäin hyvät käytössä. Itseäkin hieman epäilytti noin ohut ovi, mutta ihan turhaan. Ovimateriaalina on umpinainen mdf-levy, joten ovilevy on todella painava ja jämäkkä. Ei väänny, ei käänny, eikä missään tapauksessa ole löperö tai halvan tuntuinen.

   Myös ääneneristyskyky on huomattavasti parempi kuin tavallisessa väliovessa. Yleisimmin väliovena käytetty laakaovi on toki paksumpi, mutta sisältä täysin ontto (tätä samanlaista ovea on tietääkseni käytetty joissakin muissa liukuovissa). Meillä tuo äänierityskyky oli tärkeä, koska yksi liukuovista on kodinhoitohuoneessa, ja halusimme pitää pesukoneen ja kuivausrummun mölyt oven takana. :)

   Sellainenkin iso plussa näissä Liune-ovissa on, että oven saa kokonaan piiloon karmin sisään. Ovilevystä ei jää näkyviin senttiäkään, jos sen painaa pohjaan asti ”lukkoon”. Oven saa takaisin näkyviin painamalla hieman ovilevyä, jolloin pieni ponnahdussalpa vapauttaa oven. Tätä ominaisuutta en niin osannut kaivata ovia hankkiessa, mutta nyt sen käytännöllisyyden on vasta tajunnut (esim. siivotessa).

   Toivottavasti tästä oli apua. :)

   Vastaa
 2. Heli

  Hei, kiitos vastauksesta, tämä oli todella hyödyllistä kuulla. Suunnittelemme liukuovia putkiremontin yhteydessä tehtävään uuteen väliseinään, jolla erotamme olohuoneesta uuden (pienen) makuuhuoneen, ja myös keittiön oviaukkoon. Tilaa on vähän, ja olen aina viehättynyt liukuovista. Nuo Liunen valkoiset ovet upotettuine vetimineen näyttävät verkkosivujen perusteella hyvin 50-luvun tyyliin sopivilta ja eleettömiltä, mutta tuo ohuus tosiaan vähän epäilytti. Nyt lähdemme fiilistelemään ovia käytännössä ennen valintaa. Kiitos vielä!

  Vastaa
 3. Jenni

  Meillä talo vasta paperilla hahmottumassa, ja ”tilanpuutteen” vuoksi liukuovet väliovina ovat päässeet vahvasti harkittavien listalle. Onko teillä muualla talossa ns. tavallisia väliovia? Miten nuo tyylillisesti passaa keskenään eli onko ok, että sekoittaa ovityylejä samaan taloon?

  Vastaa
  1. MariKe Kirjoittaja

   Hei,
   Meillä on muualla talossa täysin tavalliset, valkoiset sisäovet. Tuolla liukuoviseinällä ei kuitenkaan ole tavallisia ovia ollenkaan, joten ihan vierekkäin niitä ei oikeastaan katsella. Ovien eri tyyli ei ole missään vaiheessa pistänyt ainakaan minun silmääni, vaikka meillä nuo liukuovet ovat jopa huomattavasti tavallisia sisäovia ohuemmat. Tähän varmaan vaikuttaa se, että meillä on kaikki ovikarmit listoitettu täysin samalla tavalla ja ovet ovat täysin samanvärisiä.

   Tavallisen sisäoven kaltaisia, paksumpia liukuovia oli muistaakseni Eclisse Pocket Door -mallistossa. Itse emme vain pitäneet niin paljon Eclissen tyylistä ja Liune-ovien hintakin taisi tuolloin olla hieman edullisempi.

   Ovien eri väreillä ja tyyleillä voi myös leikitellä. Esim. Hemma hos Oja -talossa on käytetty täysin mustia liukuovia toisenlaisten väliovien rinnalla. Kannattaa käydä katsomassa: http://hemmahosoja.blogspot.fi

   Onnea suunnitteluun! Se oli mielestäni kaikkein mukavin vaihe raksaamisessa. :)

   Terveisin
   Mari

   Vastaa
   1. Tero

    Mulle tuli kanssa 3 kpl liunen ovia ja olen kyllä aika hämmentynyt mitenkä ”letkua” se elementti on. Periaatteessa sen puristaa nippuun sormilla. Tehtiin kyllä ihan ohjeen mukaan levytys EK-kipsillä, mutta seinä on kyllä todella heiveröinen, koska se elementti on peltinen ja se levy ei sitä kyllä paljoakaan jäykistä. Olisi varmaan pitänyt koolata siihen toinen seinärakenne päälle niin olisi voinut elää sen kanssa, Ovi itsessään on nätti ja vahva, mutta se elementti on kyllä melkoinen vitsi.

   2. MariKe Kirjoittaja

    Tosi harmi, jos ovat tuollaisia. Meillä seinät, joissa elementit on, tuntuvat kyllä ihan samanlaisilta kuin muualla. Enkä ole missään vaiheessa huomannut elementin elämistä esim. ovilevyä liikuttaessa. Mutta en kyllä osaa yhtään sanoa, miten meillä töissä ollut kirvesmies nuo sitten loppujen lopuksi teki isäni kanssa – minulle asti ei kuulunut minkäänlaista valitusta. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s