Kiertoilmatakka

Ihanaa, että taas on yksi iso asia saatu hoidettua eli takka on tilattu.

Meille oli alusta asti selvää, että haluamme taloon kiertoilmatakan. Kiertoilmatakan etuna on, että se luovuttaa nopeasti ja tasaisesti lämpöä isoon, avonaiseen tilaamme. Kiertoilmatakassa voi pitää tulta pidempään ilman, että takka tai huoneilma kuumenee liikaa. Ja tehokkaan maalämmön ja lämmöntalteenottojärjestelmän kanssa kiertoilmatakka muodostaa tehokkaan yhdistelmän.

Takka tulee meille ison avoinaisen tilan keskelle – ruokailutilan ja olohuoneen tilanjakajaksi. Takkaan tulee ns. tunnelisydän eli luukku on takan molemmilla puolilla. Valitsimme takkasydämeksi M designin Venus 850 D -sydämen. Takassa on normaalisti avautuva luukku molemmin puolin. Hissiluukullista emme halunneet, koska se olisi nostanut jonkin verran takan korkeutta ja hintaakin olisi tullut lisää.

Tässä meille tuleva takkasydän upean modernissa takassa. Kuva: M design

Takan malli on itse suunnittelemamme – tai hyvistä ideoista kopioitu. :) Katselimme kymmenittäin kuvia erilaisista takoista ja lopullinen idea löytyi Tampereen asuntomessuilta.

Tampereen asuntomessut, kohde 27.

Takkasydän tulee siis hieman takan sisään ja sisäänotto laatoitetaan. Tässä asuntomessutakassa sisäänotto oli takan molemmin puolin, mutta toisella puolella peilikuvana. Samanlainen tulee meillekin. Meidän takkaamme ei kuitenkaan laatoiteta kokonaan, vaan takan pinnaksi tulee sileä, valkoinen antiikkilaasti.

Tässä vielä luonnoskuva tulevasta takasta.

Takan toiseen päätyyn tulee myös tilaa puille.

Sitten vielä muutama sananen palvelusta – se tuntuu nimittäin olevan aika harvinaista herkkua nykyään. Kyselin takkatarjouksia useista pääkaupunkiseudun yrityksistä, mutta vain yhtä tuntui kiinnostavan asiakas ja palvelu. Voin suositella erittäin lämpimästi (miten osuvaa, heh!) Lämpömaa-nimistä yritystä. Siellä on palveluasenne kohdillaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s