Värin valinnan sietämätön vaikeus

Samalla kun elementtiasennus etenee aikataulussaan, olemme yrittäneet löytää kuultomaalattaviin osiin parasta väriä. Oikean sävyn löytäminen on osoittautunut yllättävän vaikeaksi.

Olemme tehneet testimaalauksia kuudella sävyllä. Maalattuja lautoja on katsottu monelta kantilta, aurinkoisella ja pilvisellä säällä, valossa ja varjossa.

Kolme väreistä on noussut finalisteiksi. Lopullinen valinta on kuitenkin vielä tekemättä. Tässä ehdokkaamme (huom! kuvien väritys tehty Tikkurilan värisuunnitteluohjelmalla, ei anna täysin luonnollista kuvaa lopputuloksesta):

1) Tikkurila Valtti Color, sävy 5050 Mesi
Sävy on auringonvalossa hyvinkin keltainen, mutta varjoisalla säällä huomattavasti hillitympi. Kiinnostava sävy, räväkkä ja ei niin tavanomainen.

2) Tikkurila Valtti Color, sävy 5051 Pihka
Tämä on rakennusluvassamme mainittu sävy, mutta mielestämme vähän turhan harmahtava ja likaisen näköinen jo valmiiksi.

3) Tikkurila Valtti Color, sävy 5052 Pouta
Sävy ei tässä kuvassa juurikaan eroa edellisestä, mutta luonnossa tässä on enemmän oranssia ja kirkkautta. Oikein hyvä sävy siis, mutta onko sittenkin vähän turhan tuttu ja käytetty?

Onko teillä suosikkia? Vai kannattaisiko väriksi ottaa joku ihan muu?

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Värin valinnan sietämätön vaikeus

 1. Jaana impola

  Hei, ja kiitos mielenkiintoisesta blogistasi – ajankohtainen aihe myös meille mieheni kanssa. Tontti hankittu ja piirustuksia odotetaan. Suosikkini on nro 2, toki ykkönen on myös hyvä vaihtoehto, tosin se vaatii ehkä hieman enemmän uskallusta..;) Tsemppiä projektiin!

  Terveisin Jaana

  Vastaa
  1. talokeko Kirjoittaja

   Kiitos kommentistasi! Olemme nyt pitkän jahkailun jälkeen päätyneet, että lähdemme uskaliaasti tuolla numerolla 1. Jos se osoittautuu liian räväkäksi, niin sen päälle saa aina laitettua tummempaa. Samaa keltaisen sävyä tulee todennäköisesti myös sisälle pariin kohtaan, kirjoitan siitä tarkemmin jossain vaiheessa.

   Tsemppiä myös teille rakennusprojektiinne! Suunnitteluvaihe on kaikkein leppoisin ja mukavin vaihe – nauttikaa siitä! :)

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s