Keittiö on tilattu

Tilasimme keittiön kaapit ja tason Kvikistä jo reilu viikko sitten, mutta en ole ehtinyt kirjoitella aiheesta aikaisemmin. Keittiökalusteiksi olimme valinneet jo pitkän aikaa sitten Kvikin Mano-kaapit mattapintaisina valkoisina. Kaappien ryhmittely ja tasomateriaalin valinta olivat kuitenkin sellaisia, että lopullista valintaa piti pähkäillä vähän pidempään.

Tällainen siitä sitten tulee. Huom! Hanaa, liesituuletinta ja koneita ei tilattu vielä tässä yhteydessä, joten eivät ole näissä kuvissa oikeanlaisia.

Takaseinällä on vasemmalta lähtien korkea jääkaappi ja sen vieressä pakastin. Keskimmäiseen kaappiin integroidaan mikroaaltouuni ja reunimmaisissa kahdessa kaapissa on ulosvedettävät hyllyt. Koko komerorivin päällä on vielä kippikaapit, jonne on hyvä laittaa esim. vähemmässä käytössä olevat tarjoiluastiat ja muut sellaiset.

Taso on tuplasyvä eli molemmille puolille on normaalikokoiset kaapit ja laatikostot.

”Työskentelypuolella” on vasemmalla laatikosto, sitten liesi ja uuni, sen jälkeen täysin integroitu astianpesukone, allaskaappi ja oikeassa reunassa jälleen laatikosto.

Ruokailutilan puolella on molemmissa reunoissa 120 cm leveät laatikostot ja keskellä 60 cm laatikosto.

Paljon siis ihania syviä laatikostoja, joihin mahtuu paljon astioita ja joista niitä on helppo myös ottaa.

Mutta vielä keittiön tasosta, jonka valinta osoittautui paljon vaikeammaksi kuin odotimme. Alussa ihastuimme massiivipuiseen tammitasoon, joka olisi jatkunut saarekkeen päädyssä aina lattiaan saakka. Massiivipuinen on mielestäni edelleen upea ulkonäkönsä puolesta, mutta järkisyistä päädyimme toiseen. Puutasossa pelotti se, että meillä tasoon tulee sekä vesipiste että liesi, ja puutaso olisi vaatinut toistuvaa huoltamista.

Niinpä päädyimme Kvikin uuteen Kvik Core -materiaaliin, joka on pinnaltaan samantyyppinen ”solid surface” -materiaali kuin Corian tai Durat. Taso on mattapintainen ja väritykseltään epätasainen ja erittäin helppohoitoinen ja kestävä. Mitäpä muuta voi avokeittiön tasolta toivoa – tässä ei pitäisi näkyä murut, sormenjäljet eivätkä naarmut. Olen erittäin tyytyväinen tähänkin valintaan, joten voi olla, että tuota massiivipuista tasoa ei tule ikävä ollenkaan. :)

Valitsemamme taso on tämännäköinen:

On kyllä hieman huvittavaa tehdä keittiötilaus jo nyt, vaikka talon pystytys ei ole edes vielä päässyt alkuun. Toimitusajankohta on onneksi vasta marraskuussa. :)

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Keittiö on tilattu

  1. Suvi K.

    Aina näitä keittiösuunnitelmia katsoessa manailee asumista 50-luvun talossa, jonka pohjaratkaisut ei moisia toimivia ratkaisuja mahdollista! Mää oon kade!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s