Pohja valmiina, seiniä odotellaan

Edellisistä rakennuskuulumisista onkin jo ehtinyt vierähtää tovi, koska sain vasta nyt ladattua tontilta otettuja kuvia omalle koneelleni. Tontillemme on sen verran pitkä matka, että päivätöiden ja arkiaherruksen takia olemme ehtineet piipahtaa siellä vain viikonloppuisin. Onneksi vastaavana mestarina on oma isäni, joka muiden hommien ohessa on luvannut ottaa valokuvia töiden etenemisestä.

Kaikki on mennyt suunnitellun aikataulun mukaan ja talon pohja odottaa valmiina talotehtaan suurelementtiasennusta.

Ihan täysin ongelmitta eivät perustustyötkään menneet, vaikka alkuun näytti todella hyvältä. Kun jäljellä oli enää muutama pieni viimeistelyä vaativa työ, hävisi perustusurakoisija jo seuraavalle työmaalle eikä useista pyynnöistä huolimatta meinannut tulla tekemään hommia loppuun. Vaati aika monta turhaa puhelinsoittoa, ja jopa uhkailua ja kiristystä – ”emme maksa viimeistä laskua, jos hommat eivät olet tehtyinä” – ennen kuin yksi mies tuli viimeistelemään työt. Eikä niissä mennyt kuin vajaa päivä. Jos olisivat tehneet isommalla porukalla heti muiden hommien loppuun, niin olisi ollut tunnin-parin homma.

Tällainen toimintatapa on kuulemma enemmän sääntö kuin poikkeus rakennusurakoissa. Eipä nyt nopeasti tule mieleen toista alaa, jossa voisi tehdä työnsä niin, että ei tee mitään loppuun muuta kuin pakon edessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s