Elementeistä vai pitkästä tavarasta?

Meille on tulossa puurakenteinen, arkkitehdin suunnittelema talo. Arkkitehtisuunnitelmien valmistuttua oli seuraavaksi mietittävä, miten talo rakennetaan: talotehtaan elementtipaketista vai ns. pitkästä tavarasta paikalla rakennettuna. Molemmissa on omat hyvät puolensa:

  • Paikalla rakennetussa talossa voi säästää kustannuksista, varsinkin jos pystyy itse kilpailuttamaan kaikki osahankinnat ja -urakat sekä tekemään osan töistä.
  • Elementtirakentamisessa talon saa tilattua kokonaispakettina ja elementit rakennetaan tehtaalla sisätiloissa, jolloin rakenteet pysyvät varmasti kuivina rakentamisaikana.

Meitä houkutteli alusta asti eniten talotehtaalta tilaaminen, koska meillä ei ole mahdollisuutta osallistua rakentamiseen kokopäiväisesti. Toisaalta taidotkaan eivät taitaisi riittää.

Saimme arkkitehdiltämme listan talotehtaista, jotka pystyvät toteuttamaan elementit arkkitehdin suunnitelmien mukaisina ilman suurempia muutoksia. Kävimme neuvotteluja muutaman talotehtaan kanssa, ja lopulta päätöksen tekeminen oli hyvin helppoa. Valitsimme talomme toimittajaksi Planiatalon parhaan hinta-laatusuhteen ja palvelun takia. Pari pientä muutosta jouduimme suunnitelmiin tekemään elementtirakenteen takia, mutta mistään tärkeästä emme joutuneet tinkimään.

Planiatalo toteuttaa talomme suurelementteinä, joissa on valmiiksi asennettuina ikkunat ja ovet. Osa ulkoverhouksestakin on valmiiksi maalattuna. Talon pystytys aloitetaan suunnitelmien mukaisesti heinäkuun toisella viikolla, ja siitä muutaman viikon päästä talo onkin jo pystyssä. Alkaa jo pikku hiljaa jännittää, että miltähän meidän KeKomme luonnossa näyttää.

Esimerkiksi koko tämä itäseinä kasataan vain neljästä erillisestä elementistä, joissa on valmiina kaikki, ikkunoita myöten.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s