Sähköt tontille – vai eikö sittenkään?

Naurattaa ja ärsyttää samanaikaisesti. Nimittäin tämä uskomaton sähläily, mitä rakennusprojektin aikana joutuu todistamaan. Ihmettelen suuresti, miten mitään omakotitaloa isompaa saadaan ikinä rakennettua, jos prosessien sekavuus on samanlaista isommissakin hankkeissa.

Tällä viikolla todistimme ja selvitimme rakennusajan sähköjen asennusta. Olimme toimineet täysin ohjeiden mukaisesti:

  1. yhteydenotto Fortumin asiakaspalveluun hyvissä ajoin
  2. sähkösuunnitelmat ammattitaitoisella sähkösuunnittelijalla
  3. liittymissopimus Fortumin kanssa
  4. pihakeskus valitsemamme sähköurakoitsijan asentamana
  5. asennuksen tilaus kaksi viikkoa ennen asennusta

Fortumin alihankkijana toimiva asentaja tuli paikalle sovittuna ajankohtana, mutta totesi ykskantaan, että hän ei voi tehdä asennusta. Ja koska pihakeskusta ei oltu tilattu heidän kauttaan, hän ei ylipäätään tee mitään kytkentöjä, ainoastaan kääntää sähköt päälle isommasta kaapista.

Tästä alkoi puhelinrumba, jossa soitettiin Fortumille, meidän omalle sähköurakoitsijalle, maaurakoitsijalle, Fortumin asennusfirmalle, uudestaan sähköurakoitsijalle… Oma sähköurakoitsijamme oli ihmeissään – hän on 30 vuotta tehnyt sähkötöitä eikä vastaavanlaista ongelmaa ole tullut koskaan eteen. Samaa ihmetteli maaurakoitsija.

Lopulta saimme asennusfirmasta puhelimen päähän oikean henkilön, joka sanoi, että nyt tässä on tapahtunut joku väärinkäsitys, ja kyllä kytkentä ja asennus tullaan tekemään. Asentajalla oli kuulemma ollut väärä kuva, että missä valmiusvaiheessa talo on. Jos asentaja kuitenkin kävi tonttimme nurkalla ja hänellä ylipäätään on päässään silmät, niin miten ihmeessä hänelle voi jäädä väärä kuva. Eihän siellä ole muuta kuin tasoitettu sorapohja – ei perustusta, eikä taloa.

Onneksi puhelinrumban hoiti huomattavasti kärsivällisempi puolisoni. Itselläni olisi voinut kärsivällisyys (ja ystävällisyys) loppua jo alkuunsa. Viiden puhelinsoiton jälkeen asia kuitenkin selvisi, eikä aikatauluun tullut kuin yhden päivän muutos. Miten minusta tuntuu, että tämäntyyppisiä selvittelyjä joudumme vielä tekemään monta kertaa tämän projektin aikana?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s