Pohjapiirros

Löysimme arkkitehdin täysin sattumalta netin kautta. Googlailin moderneja puutaloja ideoita varten ja päädyin Antti Heikkilän sivuille (ei sen lääkärin, vaan arkkitehdin). Ihastuin moneen hänen suunnittelemaansa puutaloon ja heti ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien yhteistyö sujui loistavasti. Olimme koonneet ideoita ja ajatuksiamme talon tilasuunnittelusta ja tehneet jopa joitakin hahmotelmia pohjasta, mutta kun saimme ensimmäiset arkkitehdin piirtämät luonnokset, kaikki loksahti kohdalleen. Talon perusmuoto on säilynyt noista ensimmäisistä luonnoksista asti, vaikka aika paljon muutoksia onkin tehty.

Talomme on siis asemakaavan mukaisesti kaksikerroksinen. Taloon sai rakentaa kytketyn autokatoksen ja samalle pystyimme toteuttamaan haaveen erillisessä ”siivessä” olevasta puusaunasta. Talon kaksikerroksinen osa on pitkä, kapea ja korkea, ja yksikerroksinen osa antaa yksityisyyttä takapihalle.

Alakerta

Alakertaan toiveena oli keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen muodostama yhtenäinen tila, jossa takka sijaitsee ruokailun ja olohuoneen välissä. Näissä huoneissa on isot ikkunat, jotka alkavat lattiatasosta. Takasta tulee tarpeeksi matala, jotta sen yli pystyy näkemään keittiössä seistessä. Portaiksi halusimme suorat avoportaat – näin eteisestä pystyy näkemään olohuoneen isojen ikkunoiden kautta suoraan takapihalle ja tontin takana olevaan kuusimetsään.

Yläkerta

Yläkerran päädyissä on makuuhuoneet – parvekkeen puolella vanhempien makkari ja tien puolella pojan huone. Kirjasto/vierashuone on myös suunniteltu niin, että sen voi tarvittaessa rajata omaksi makuuhuoneekseen.

Yksi yläkerran tärkeimmistä toiveista oli, että makuuhuoneen vieressä pitää olla tilava vaatehuone, josta on käynti kodinhoitohuoneeseen. Moni on kysynyt, että miksi sijoitamme kodinhoitohuoneen yläkertaan, mutta nyt kun olen seitsemän vuotta asunut kaksikerroksisessa asunnossa, jossa vaatehuolto tehdään alakerrassa ja vaatteiden säilytys on yläkerrassa, niin tiedän, että se ei sovi meidän perheemme arkeen – vaatekasat ovat aina väärässä paikassa. Samasta syystä meillä on myös monta vaatehuonetta, ne vain tuntuvat itselleni paljon toimivammilta kuin vaatekaapit.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s